Ara mostrant els elements 1-10 de 30
Duran Vilaregut, Joaquim (Data de defensa: 2012-05-09)
L’àcid 3-nitropropiònic (3NP) és una toxina d’origen vegetal la ingesta de la qual produeix, en humans, una síndrome neurològica que presenta una simptomatologia similar a la de la malaltia de Huntington ...
Anglès Pujolràs, Montserrat (Data de defensa: 2007-10-04)
El rellotge biològic és l'estructura del sistema nerviós encarregada de generar i mantenir els ritmes de les diferents variables de l'organisme. En els mamífers, aquest rellotge biològic és el nucli ...
Ugartondo Casadevall, Vanessa (Data de defensa: 2009-03-02)
El estrés oxidativo, el desequilibrio que se produce en el organismo entre sustancias oxidantes, principalmente especies reactivas del oxígeno (ROS), y antioxidantes, puede producir daños celulares que ...
Alfaras Cardenal, Irene (Data de defensa: 2011-10-03)
El trans-resveratrol (trans-3,5,4’-trihidroxiestilbè) és un polifenol que es troba a diferents components de la dieta amb propietats beneficioses per a la salut. Per aquesta raó, ha estat considerat com ...
Rubert Nogueira, Daniele (Data de defensa: 2013-03-11)
Los tensioactivos son compuestos altamente versátiles con amplia utilización en la industria farmacéutica y cosmética. Aquellos derivados de aminoácidos presentan una baja toxicidad y elevada biodegradabilidad ...
Lozano Mena, Glòria (Data de defensa: 2015-01-26)
L’àcid maslínic és un component bioactiu present en un ampli ventall de fonts naturals, des de plantes emprades en medicina tradicional asiàtica fins a fruites i verdures de consum habitual en el marc ...
Rodríguez Lagunas, M. José (Data de defensa: 2013-06-26)
El epitelio intestinal forma una barrera que permite el paso de nutrientes pero restringe el de substancias potencialmente nocivas. La alteración de dicha función se relación a con enfermedades ...
Canal Corretger, Maria Mercè (Data de defensa: 2001-10-18)
L'objectiu principal d'aquesta tesi ha estat l'estudi de l'efecte de les condicions ambientals d'il.luminació en què un animal ha crescut sobre la manifestació dels seus ritmes circadiaris, que són els ...
Abril Gil, Maria del Mar (Data de defensa: 2015-07-16)
Actualment, l’estudi de la relació entre nutrició i salut ha comportat que la immunonutrició esdevingui una ciència d’interès creixent. El cacau és un aliment ric en macronutrients (fibra, proteïnes, ...
Cabral Salvadores, Marisol (Data de defensa: 2015-11-19)
Los ácidos araquidónico (AA), eicosapentaenoico (EPA) y linoleico (LA) son tres ácidos grasos poliinsaturados (PUFAs) que se encuentran formando parte de los fosfolípidos de las membranas celulares. El ...