Sustainable industrialized house-building design customization under costs and environmental criteria

Author

Mateo Fornés, Adrià

Director

Barrau, Jérôme

Pérez Luque, Gabriel

Date of defense

2022-10-07

Pages

100 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Química, Física i Ciències Ambientals i del Sòl

Abstract

Les directives europees en matèria d'eficiència energètica en edificis es centren en la renovació del parc immobiliari, donant prioritat a la reducció de l'elevat consum energètic del sector. Al mateix temps, hi ha una demanda creixent de productes a mida on els usuaris estan cada cop més interessats en la configuració del disseny dels habitatges. En aquest context, la demanda d'habitatges personalitzats que compleixin amb alts estàndards de sostenibilitat amb el menor cost sembla ser un repte per al sector. Això ha comportat la consolidació progressiva de l'edificació d'habitatges industrialitzats (IHB) al mercat com una sòlida alternativa a la construcció tradicional pels seus beneficis ambientals i econòmics, l'augment de la productivitat i la contribució al compliment dels estàndards de qualitat i seguretat. Tanmateix, IHB no garanteix una reducció del consum d'energia durant la fase d'ús dels edificis. Per cobrir aquesta necessitat, aquesta tesi presenta un procés de disseny per a la indústria IHB que permet personalitzar els edificis tenint en compte criteris de cost i impacte ambiental durant la seva fase d'ús. Aquest procés de disseny s'ha adaptat a les singularitats del sistema d'edificació industrialitzat de l'empresa PMP Prêt-à-Porter Cases (Lleida - Espanya).


Las directivas europeas en materia de eficiencia energética en la edificación se centran en la renovación del parque edificado, priorizando la reducción del elevado consumo energético del sector. Al mismo tiempo, existe una demanda creciente de productos personalizados donde los usuarios están cada vez más interesados en la configuración del diseño de sus hogares. En este contexto, la demanda de viviendas personalizadas que cumplan con altos estándares de sostenibilidad con el menor costo parece ser un desafío para la industria. Esto ha propiciado la paulatina consolidación de la construcción de vivienda industrializada (IHB) en el mercado como una alternativa sólida a la construcción tradicional por sus beneficios ambientales y económicos, el aumento de la productividad y la contribución al cumplimiento de los estándares de calidad y seguridad. Sin embargo, IHB no garantiza una reducción en el consumo de energía durante la fase de uso de los edificios. Para cubrir esta necesidad, esta tesis presenta un proceso de diseño para la industria IHB que permite personalizar edificios considerando criterios de costo e impacto ambiental durante su fase de uso. Este proceso de diseño se ha adaptado a las singularidades del sistema constructivo industrializado de la empresa PMP Prêt-à-Porter Cases (Lleida - España).


European directives in the field of energy efficiency in buildings focus on renovating the building stock, giving priority to reducing the sector’s high energy consumption. At the same time, there is a growing demand for tailored products where users are increasingly interested in home design configuration. In this context, the demand for customized housing that meets high standards of sustainability with the lowest cost appears to be a challenge for the industry. This has led to the gradual consolidation of industrialized house-building (IHB) in the market as a solid alternative to traditional construction due to its environmental and economic benefits, the increase in productivity and the contribution to the performance of the quality and safety standards. However, IHB does not guarantee a reduction in energy consumption during buildings use phase. To cover this need, this thesis presents a design process for the IHB industry that allows to customize buildings considering cost and environmental impact criteria during its use phase. This design process has been adapted to the singularities of the industrialized building system of the company PMP Prêt-à-Porter Cases (Lleida - Spain).

Keywords

Habitatge; Industrialització; Disseny; Vivienda; Industrialización; Diseño; House-building; Industrialization; Design

Subjects

624 - Civil and structural engineering in general

Knowledge Area

Projectes d'Enginyeria

Documents

Tamf1de1.pdf

6.220Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)