Essays in non-market strategies

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa
dc.contributor.author
Zhou, Feng
dc.date.accessioned
2024-02-12T15:05:05Z
dc.date.issued
2023-12-15
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/690031
dc.description.abstract
This dissertation consists of three papers examining the implications of non-market strategies in corporations and mutual funds. The first chapter quantifies the importance of political connections to congressional committee members for firms’ market power in the United States. For identification, we exploit a congressional procedure (committee exile) that leads to quasi-exogenous variations in a committee member’s political influence, and thus in a firm’s political connections. We find that, on average, 10% more political connections to important committee members increases firm-level mark-ups by 0.58 percentage point for US public firms. The share of values of government procurement contracts over sales is too small to explain the effect. To estimate the effects of a firm’s political influence on its competitors, we develop a general equilibrium model with both competition for political influence that helps firms ease bureaucratic and regulatory burden following Grossman and Helpman (1994), and competition for market share following Atkeson and Burstein (2008). The model highlights how political connections influence firm market power and economic aggregates.
ca
dc.description.abstract
Aquesta tesi consta de tres articles que examinen les implicacions de les estratègies no de mercat en les empreses i els fons d’inversió. El primer capítol estima els efectes de les connexions polítiques corporatives amb els membres del comitè del Congrès sobre l’augment del poder de mercat de les grans empreses als Estats Units. En explotar l’exili del comitè com un xoc quasi exògen, mostra que les connexions polítiques augmenten els beneficis i la rendibilitat mitjancant la reducció dels costos de producció. El segon capítol proposa una nova definició de greenwashing a la indústria dels fons d’inversió dels Estats Units, tenint en compte les autoetiquetes, les qualificacions i els comportaments de vot per delegació relacionats amb el medi ambient, el social i la governanca (ESG). Armat amb la definició, mostra que tot i que el 34% dels fons d’inversió dels EUA són ecològics. En particular, els inversors institucionals poden identificar els rentadors ecològics, però els inversors minoristes no ho fan. El tercer capítol examina els antecedents i els efectes al llarg d’un cicle econòmic complet (2014-2022) del trasllat de la seu corporativa, després del “referèndum” d’octubre de 2017 per la independència de Catalunya. Revela diferències en el rendiment i les decisions de l’empresa, posant l’accent en el paper de la dependència de les subvencions i subvencions públiques durant els bons i els mals moments econòmics.
ca
dc.format.extent
166 p.
ca
dc.language.iso
eng
ca
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Non-market strategies
ca
dc.subject
Political connections
ca
dc.subject
Market power
ca
dc.subject
Procurement
ca
dc.subject
Mutual-fund disclosures
ca
dc.subject
ESG labels
ca
dc.subject
ESG ratings
ca
dc.subject
ESG voting
ca
dc.subject
UNPRI
ca
dc.subject
Greenwashing
ca
dc.subject
Sustainability
ca
dc.subject
Corporate headquarters
ca
dc.subject
Performance
ca
dc.subject
Financing
ca
dc.subject
Crisis
ca
dc.subject
Estratègies no de mercat
ca
dc.subject
Connexions polítiques
ca
dc.subject
Poder de mercat
ca
dc.subject
Adquisició
ca
dc.subject
Divulgacions de fons d’inversió
ca
dc.subject
Etiquetes ESG
ca
dc.subject
Qualificacions ESG
ca
dc.subject
Votació ESG
ca
dc.subject
Sostenibilitat
ca
dc.subject
Seu corporativa
ca
dc.subject
Rendiment
ca
dc.subject
Financament
ca
dc.subject
Crisi
ca
dc.title
Essays in non-market strategies
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
33
ca
dc.contributor.authoremail
feng.zhou@upf.edu
ca
dc.contributor.director
Ippolito, Filippo
dc.contributor.director
Petrova, Maria
dc.embargo.terms
24 mesos
ca
dc.date.embargoEnd
2025-12-14T01:00:00Z
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa


Documents

This document contains embargoed files until 2025-12-14

This item appears in the following Collection(s)